DORYA TÜRKİYE

SARAY MOBİLYACISININ HEDEFİ BEYAZ SARAY

Ümit Yorgancıoğlu’nun 1979’te İzmir’de kurduğu Dorya Mobilya, ABD pazarına girdi. Tamamı el yapımı mobilyalar üreten, saraylardan ordu komutanlıklarına kadar pek çok görkemli dekorasyonda imzası bulunan Dorya Mobilya, dünyanın sayılı dekorasyon dergilerinden Architectual Digest’in ev sahipliğindeki özel bir davetle Amerikan mobilya otoritelerine tanıtıldı.

İlk mağazalarını 1991’de İzmir’de açan Dorya Mobilya’nın COO’luğunu (Ana yöneticilerden - Chief Operating Officer anlamında) ikinci kuşaktan F. Doruk Yorgancıoğlu yapıyor. Yorgancıoğlu, Amerika’nın gönlünü fethedeceklerini söylerken, Beyaz Saray içinse “Neden olmasın?” diyor.
Çocukluğundan bu yana işin içinde yer aldığını 2009’da ise tüm operasyonu devraldığını belirten Yorgancıoğlu, “Hedefimiz dünyanın 5 markasından biri olmak ve bu hedefin de artık çok uzağında değiliz” dedi. 1979’da ailesinin kurduğu Dorya’nın 2001‘de artan talep iş hacimleri doğrultusunda Manisa Organize Bölgesi’ndeki fabrikalarında üretime geçtiğini anlatan Yorgancıoğlu şu bilgileri verdi:
“Bugün 126 çalışanıyla hizmet veren fabrika mevcut altyapısı ile 6 ay içinde kapasitesini iki katı artırma kabiliyetinde. Bugün İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Moskova, Dubai ve Tahran olmak üzere 7 noktada müşteriyle buluşuyoruz. Bunun dışında distribütörler aracılığıyla Almanya, ABD, Yunanistan, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Son olarak 2010 Nisan’da ABD’de North Carolina’da bir mağaza açtık.”
Kontrat işinde artık sadece devlete çalıştıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere 8 devlet kurumu ve bakanlığa hizmet verdiklerini söylüyor.

Dorya’nın dekore ettiği bazı mekânlar:
-  TOBB İkiz Binalar Bakanlıklar - makam odaları 
-  Genelkurmay Başkanlığı - makam odaları  
-  Radisson Oteli - Soçi n Ritz Carlton Oteli - İstanbul 
-  Four Seasons Oteli - İstanbul n Tajikistan Devlet Sarayı 
-  Şeyh Al Tahnoun Sarayı - Dubai 
-  İsrail Kültür Sarayı - Tel Aviv

Yazan. Banu Şen