DORYA TÜRKİYE

SOSYAL SORUMLULUK

 

DOĞA BİLİNCİ, ÇEVRE SORUMLULUĞU VE PAYLAŞMANIN DUYARLILIĞI İLE...

Ürettiği ve yaşama geçirdiği mobilyalarının yanı sıra insan olmanın sorumluluğunu her fırsatta gösteren Dorya®, yıllardır çeşitli alanlarda bir dizi toplumsal bilinçlilik projesi yürütmektedir. Dorya®’nın şu anda devam eden iki özel projesi bulunmaktadır. 

Dorya® Ormanı, Dorya’nın en güzel armağanıdır, gelecek için atılan, büyüyen önemli bir adımdır. Doğanın ekolojik dengesine katkıda bulunmak gerektiğine inanan Dorya®, böylece doğadan aldıklarını her yıl doğaya geri vermektedir. Bugüne kadar 40.000 ağaç dikmiştir ve bu orman her geçen gün daha büyük bir alana hayat vermektedir. 

Dorya®, uluslararası platformda da Birleşmiş Milletler’in ‘Plant a Billion Trees’ Kampanyası’na üyedir. 1996 yılında planlı ağaç kullanımı, geri dönüşüm ve ağaç dikimi başlıklarını kapsayan 3 yönlü doğayı koruma programı oluşturmuştur. Dorya®, gereksiz alanlarda yeri doldurulamaz ahşap kullanımını korumak için ileri bir mühendislik geliştirmiştir. Bu sistem önemli malzemelerin korunmasını sağlar. Fabrikasında ahşap kullanım verimliliğini artırmak için bir bilgisayar programı geliştirmiş ve uygulamaya koymuştur. Üretim sürecini dikkatle izlemiş ve atıkları en aza indirgemiştir. Diktiği ağaçlarla da dünyanın hava kalitesi ve iklim kontrolüne büyük katkıda bulunmuştur. 

Dorya®, Kolophon ve Notion kentleri arasındaki Kolophon bölgesinde yer alan antik kent Klaros’ta yürütülen kazılara sponsorluk etmektedir. Apollon Klarios kültürünün merkezi olan bu kentte, özellikle Helenistik dönemde kehanet merkezi olarak işlev gören büyük bir tapınak bulunmaktaydı. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler, krallar, kent temsilcileri ve halklar kahin Tanrı Apollon’a akıl danışmak için Klaros’a gelirdi. Zaman zaman korsanlar tarafından yağmalanmasına rağmen Romalılar döneminde bu tapınaktan büyük finansal gelir elde edilmiştir. Dorya’nın doğaya ve sanata verdiği değer her geçen gün daha fazla adından söz ettirmektedir.